Få tips om gode bøker, filmer, spill, tegneserier og musikk!

onsdag 5. januar 2011

Super av Endre Lund Eriksen

Blind. Hva kan man gjøre om man er blind. Tør ingenting, får ikke lov til å gjøre noe. Dette er Julie. Julie som sitter inne om kvelden hører på PCen eller spiser taco med mor og far imens de ser på ”Let’s dance”.           
Om sommeren skulle Julie på sommerleir. Moren og faren reiste på ferie til hellas. Men Julie lurer forelrdrene og blir hjemme alene. Hun har andre planer, hun vil utforske verden. Julie forandrer seg veldig mye når hun møter Jomar. Hun blir med på et spennende eventyr sammen med han. Jomar gir henne håp om at hun kan klare alt, selv om hun er blind og ser ut som en gammel dame med stokk og solbriller som skal skjule øynene når hun er ute og går. Hun kan gjøre alt når hun er med ham. Julie bestemmer hun seg for å bli Julie, ”The qeen of the world”. Julie skal bli SUPER. Julie føler seg super. Hun og Jomar lager en liste av mål de vil gjøre. De samarbeider for å få alt gjort. Slik utvikler forholdet deres seg og de blir nære venner. Jomar forteller en dag  at han har gjort noe veldig, veldig galt. Jomar er i fare. Hva er det med Jomar? Hvordan kan en blind jente hjelpe ham? Hva gjør Julie når Jomar plutselig forsvinner?
Boken er tankeful og spennende. Den er også veldig morsom. Når man først har åpnet den får man lyst til å lese mere. En bra bok for deg som er mellom 12 og 17.
 
Anmeldt av Mia Gevelt Urie
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar