Få tips om gode bøker, filmer, spill, tegneserier og musikk!

mandag 14. november 2011

"Søsteren min på peishylla" av Annabel Pitcher

I den her boka skriver Annabel Pitcher om ti år gamle Jamie, søsteren hans Jas som er 15 år og som inntil for 5 år siden var tvilling med Rose. Rose som nå er død, men som fortsatt lever et slags liv i urnen på peishylla.
Familien til Jamie går i oppløsning etter at Rose blir drept. Moren hans finner seg en ny mann, mens Jamie og Jas flytter nordover fra London til en liten by nord i England, sammen med en alkoholisert pappa som ønsker seg et nabolag fritt for muslimer.
Mange bøker handler om at det er vanskelig for unger å flytte til et nytt sted, og sånn er det i denne historien også. Jamie opplever mobbing og både han og søsteren opplever grov omsorgssvikt, siden faren deres drukner sorgen etter Rose i alkohol, og hverken han eller moren klarer å ta seg av de to nydelige og talentfulle ungene de har igjen.
Dette høres forferdelig trist ut, men historien er skrevet så innmari fint og humoristisk at det på samme tid er fint, trist og artig å lese den.
Jamie blir venn med Sunya, en herlig muslimsk jente som går med hijab. Et vennskap som er ganske problematisk siden faren til Jamie ikke kan fordra muslimer, og dermed gjør at Jamie får veldig dårlig samvittighet for å tilbringe tid sammen med en jente som han vet faren ikke vil godta.
Jamie og søsteren Jas er veldig glade i hverandre, og det er godt å lese om hvordan de prøver å ta vare på og støtte hverandre. Jamie har stor tro på at Jas er en flink sanger og vil at hun skal melde seg på en tv-sendt talentkonkurranse, mens søsteren hele tiden har fått høre at det var den døde søsteren Rose som var den som virkelig kunne synge...
Nydelig bok!

Boka i biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar